CREATIEVE TECHMEESTERS: TOT UW DIENST

HET LIJKT ALTIJD ONMOGELIJK TOT HET IS VERWEZENLIJKT
– NELSON MANDELA

Mark Balster

Eigenaar

Mensen in hun kracht zetten dankzij techniek
Bij de start van Visual Fiber had ik een missie, zoveel mogelijk automatiseren en mensen binnen dit bedrijf in hun kracht zetten. Inmiddels hebben wij een klein hecht team waarmee wij ontzettend veel werk verzetten voor diverse opdrachtgevers en verschillende branches.
 
Gewoon doen
Na mijn opleiding ben ik gestart in de evenementenbranche. Een sector met een echte no-nonsense mentaliteit. Zo snel mogelijk en zo goed mogelijk presteren zijn een vanzelfsprekendheid. Deze werkervaring neem ik ook mee in het ondernemerschap. Het werk wat ik lever moet naadloos aansluiten bij de initiële opdracht. Door nuchter te blijven redeneren, goed te luisteren en met creatieve oplossingen te komen, sluiten we naadloos aan op de behoeften van onze opdrachtgevers.

Drive en motivatie
Als persoon ben ik iemand die echt graag helpt. Vooral met complexe technische vraagstukken. Zodra ik een ander vast zie lopen, spring ik graag bij om dat probleem op te lossen. Dit heb ik altijd al gedaan. Waar de meeste mensen om mij heen een puzzel zien, denk ik standaard een aantal stappen verder. 
Die eigenschap, gecombineerd met techniek is innovatie 2.0. Ik ben altijd nieuwsgierig naar wat er nog meer mogelijk is binnen mijn vakgebied.
Betrokkenheid betekent maximale efficiëntie
Wat het werk zo leuk maakt, is dat we technisch zijn en menselijk blijven. Zowel intern met elkaar als extern met klanten. We bouwen graag aan lange-termijnsamenwerkingen. Wanneer je elkaar goed kent, vul je elkaar steeds beter aan. Dit genereert een positief sneeuwbaleffect.

Puzzelstukjes vallen op zijn plek
Met de oprichting van Visual Fiber kon ik al mijn kennis, ontwikkeling en ervaring toepassen op een heel breed vlak. Dat vind ik het mooie van ondernemen in combinatie met de techniek. We zijn breed inzetbaar en maken écht verschil bij onze klanten, dankzij praktische toepassingen.

Blijvende innovatie
In de toekomst wil ik nog meer een verbindende factor zijn tussen verschillende disciplines. Of het nu gaat om civiele techniek, infratechniek, de bouw, organisatiemanagement en procesoptimalisatie of de evenementenbranche. Overal waar data is en gewerkt wordt, maken wij bestaande en nog niet bestaande technieken toepasbaar. 

Rob Balster

Junior Engineer

Het perfecte recept voor werkgeluk
Vroeger had ik een functie in de horeca. De kerstperiode vond ik dan het leukst. Omdat we dan met nieuwe recepten aan de slag gingen en het een uitdaging was om alles op tijd klaar te hebben. Later ben ik geswitcht naar een carrière in de computertechnologie. De combinatie van leren, ontwikkelen en vooruitdenken maakt dat ik mijn werk leuk vind én blijf vinden.

Begonnen als hobby
Vroeger bouwde ik hobbymatig computersystemen. Hiervoor heb ik later mijn opleiding met succes afgerond. Inmiddels ben ik bedreven in het coderen en programmeren. Het werk is voor mij één groot speelveld waarmee wij serieuze dingen ontwikkelen. Ik denk dat dit ook de kracht is van ons team, we durven te experimenteren binnen onze organisatie. Die inzichten ontwikkelen wij door. En deze ervaring passen wij toe in onze diensten.

Stilstaan past niet bij mij
Wanneer werk gerelateerde handelingen routine worden, wil ik automatiseren. Het zit in mij om te ontdekken, leren en fouten te ontdekken en op te lossen. Binnen Visual Fiber volgen ontwikkelingen elkaar in rap tempo op. Omdat wij techniek naar onze hand zetten, weten wij overal een toepassing voor te maken.

Met enthousiasme aan het werk
Nu werk ik vooral met VR, waarmee ik verschillende datamodellen visueel maak. Eenvoudig gezegd, kan ik van een 2D plattegrond met behulp van data en codes een 3D model maken. Dit model plaats ik na afronding in een VR omgeving voor onze opdrachtgevers. Het totale proces ben ik aan het finetunen en zoveel als mogelijk aan het automatiseren zodat het steeds sneller, eenvoudiger en uitgebreider gaat worden.

Verder ben ik intern veel aan het coderen. Hier heb ik mijzelf in moeten ontwikkelen toen ik bij Visual Fiber begon. Maar dat is dan ook het fijne van ons bedrijf, je krijgt de ruimte om intern door te groeien. Doordat de werkdruk prima te behappen is door onze automatisering, is er voldoende tijd om uit eigen nieuwsgierigheid op zoek te gaan naar wat er technisch nog meer kan en mogelijk is.

Samen sterk
We leren van elkaars inzichten, ervaringen en ideeën. Onze eigen inbreng wordt dan ook echt gewaardeerd. Het gebeurt regelmatig dat we buiten werktijden om weer iets nieuws ontdekt hebben en dat de volgende dag met elkaar delen. Dan duiken we erin en kijken we of we er iets aan hebben.

Ik denk dat het vrij uniek is dat wij allemaal zo gedreven en gemotiveerd zijn in ons werk. Zo lang als ik hier werk, heb ik het nog nooit meegemaakt dat iemand op de klok zit te kijken of de werkdag al om is.

Scroll naar boven